Broodje Aap Verhalen!!!

Een broodje aap verhaal of stadslegende is een verzonnen verhaal dat als waar gebeurd wordt doorverteld. Het heeft altijd de vorm van een interessante geschiedenis Ė vaak van recente datum Ė met bijzondere, soms bizarre feiten. Vooral door de manier waarop deze verteld worden wint het verhaal aan overtuigingskracht. De gepresenteerde feiten berusten echter niet op waarheid. Er zijn verhalen die oorspronkelijk op waarheid gebaseerd zijn, maar door het mond tot mond doorgeven zodanig zijn veranderd dat er van de feiten niets meer klopt.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geleend 

Op een zonnige dag besluit een koppel een ritje te maken met de fiets. De man zet alvast de twee fietsen buiten en daarna gaat hij terug het huis binnen. Wanneer ze samen buitenkomen, klaar om te vertrekken zijn de  fietsen verdwenen.
Verward en geschrokken gaan de twee met de auto op zoek naar hun fietsen. Na een uurtje zoeken geven ze de moed op en gaan ze terug naar huis. Wanneer ze daar aankomen zien ze op hun oprijlaan, jawel, de fietsen staan met een enveloppe aan een fietsstuur gebonden.
In de enveloppe vinden ze een bedankbriefje voor het lenen van de fietsen in verband met een noodgeval. Bijgesloten zitten twee tickets voor een theatervoorstelling van diezelfde avond.
Wanneer het stel 's avonds na de voorstelling thuiskomt, hangt er een briefje aan de voordeur: "Bedankt!" Wanneer ze het huis binnengaan zien ze dat het hele huis leeg geplunderd is.


 

Gevaarlijke lading

Een Nederlandse man, die op vakantie is in Marseille kan op de dag dat hij weer naar huis wil gaan zijn auto niet meer terugvinden op de plaats waar hem geparkeerd had. Nadat hij voor de zekerheid de hele parkeerplaats overgelopen is en zijn auto nog steeds niet gevonden heeft, komt hij tot de conclusie dat zijn auto gestolen is. Hij doet aangifte bij de politie, en besluit om dan maar met de trein weer naar Nederland te gaan.
Bij het station aangekomen ziet hij tot zijn stomme verbazing zijn auto op de parkeerplaats staan. Zonder ergens over na te denken stapt hij in en begint aan de terugreis naar Nederland.
Bij de douane wordt hij echter aangehouden, want zijn auto staat nog steeds geregistreerd als gestolen. Dit is natuurlijk geen probleem, want dat kan hij wel even uitleggen denkt hij. Wat hij helaas niet kan verklaren is de hoeveelheid drugs die in de achterbak ligt....


 

Gestolen schoonmoeder

Een echtpaar gaat met de caravan naar Spanje en ze besluiten ook de moeder van de vrouw mee te nemen. Eenmaal in Spanje aangekomen krijgt de oude vrouw een hartaanval en sterft. Wat nu? Goede raad is duur, ze zouden het sterfgeval moeten aangeven bij de autoriteiten, wat zou zorgen voor een hoop oponthoud, gezeur bij de politie, ambassade en de douane, en natuurlijk ook hoge kosten om het lijk naar Nederland te vervoeren.
Het echtpaar besluit om grootmoeder onder een deken achterin de caravan te leggen, en pas in Nederland aangifte te doen van haar dood. Zonder problemen passeren ze de Spaanse grens. Moe van de reis en de spanning besluiten ze in Frankrijk even te stoppen bij een wegrestaurant en een kopje koffie. Als ze terugkomen bij de auto, is de caravan gestolen....


 

Verdwenen bruid

Op een oud kasteel in Schotland wordt een bruiloft georganiseerd. Gegrepen door de sfeer en de ambiance, spelen de bruiloftsgasten spelletjes in de eeuwenoude gangen en zalen.
Dan doen ze verstoppertje. De bruid verstopt zich in een grote oude kist. Maar als ze het deksel sluit hoort ze hoe de deksel in het slot valt. Ze kan er niet mee uit.
Niemand hoort haar hulpgeroep. De bruiloftsgasten zoeken, maar kunnen haar niet vinden. Tenslotte wordt aangenomen dat de bruid het kasteel ontvlucht is op haar huwelijksnacht. Jaren later vindt men haar gebeente in de kist, tussen de vergane resten van de bruidstooi..


Bij de kapper

Een nette, oudere zakenman kwam tegen sluitingstijd een kapperszaak binnen. Hij wilde graag nog geknipt worden aangezien hij de volgende ochtend een belangrijke afspraak had. De kapster, die alleen in de zaak stond, had zo haar bedenkingen maar toen de zakenman vertelde dat hij desnoods wel het dubbele tarief wilde betalen ging ze overstag.
Nadat ze het haar van de zakenman gewassen had, plaatste ze de man in een stoel en deed hem een kappersschort om. Van een andere kaptafel pakte ze een kam en een schaar. Toen ze weer terugkwam zag ze dat de man ritmische bewegingen maakte onder zijn schort.
De kapster zag al visioenen voor zich van verkrachting en aarzelde geen moment. Ze pakte een fŲhn en sloeg de zakenman daarmee buiten westen. Daarna belde ze de politie. Die arriveerde binnen een paar minuten. De zakenman was nog steeds buiten bewustzijn. Toen een van de agenten het kappersschort terugsloeg bleek dat de man alleen de glazen van zijn bril aan het poetsen was.


Je hond is je beste vriend

Een man die in Scheveningen woonde, vlakbij de duinen, was al een paar jaar getrouwd. Hij was niet zo monogaam, dus zodra hij de kans kreeg om een geheime relatie aan te gaan met die leuke vrouw die hij wel eens zag lopen, greep hij zijn kans. Maar hoe moet je dat thuis verantwoorden om een paar uur weg te blijven?
Dan maar een hond kopen, die steeds vaker en langer uitgelaten werd. Tot op een dag de man moet overwerken. Zijn vrouw liet de hond noodgedwongen uit en besloot de hond de route te laten bepalen. De hond liep regelrecht naar het huis van de maÓtresse en bleef daar voor de deur zitten piepen. Hij miste zijn dagelijkse koekje...
Gevolg: zijn baas had enige tijd geen onderdak!


Ook lekker

Twee transporteurs kregen ooit de opdracht om ergens een vrachtje op te halen en deze aan de andere kant van het land weer af te leveren. De vracht bestond uit een grote metalen cilinder, gevuld met vloeistof. De transporteurs hadden al gauw door welke vloeistof er in de cilinder zat, want de hele wagen rook er naar. Alcohol!
Op een parkeerplaats werd gestopt. Tot hun vreugde ontdekten ze dat de cilinder voorzien was van een kraantje. De thermoskan werd erbij gepakt en gevuld met de alcohol. Dit was pas leven! Enigzins beneveld vervolgden de twee na verloop van tijd hun weg.
Op de plaats van bestemming werden de transporteurs verwelkomt door een man in witte jas.
"Fijn dat jullie er alle drie zijn."
"Eeh, we zijn maar met z'n tweeŽn", zei een van de mannen.
"Precies. En het lijk dat jullie in de cilinder hebben meegebracht voor ons laboratorium is nummer drie."


Paadje aanleggen

Een man heeft een aantal trottoirtegels nodig voor een paadje in zijn tuin. Hij heeft gezien dat bij de gemeenteopslag nog een aantal (waarschijnlijk afgedankte) tegels liggen en hij besluit op een rustige zaterdagmiddag met een aanhanger naar de opslag te rijden om de tegels in te laden. Hij heeft z'n aanhanger net halfvol geladen als er een politieauto langs komt rijden. Een agent stapt uit en vraagt de man wat deze aan het doen is. De man (die niet voor dief uitgemaakt wil worden) verklaart: "Ik had een paadje in mijn tuin aangelegd en ik had nog wat tegels over. Omdat hier toch al een stapel tegels lag dacht ik dat ik die van mij er wel bij kon leggen, zodat ze gezamenlijk door de gemeente afgevoerd kunnen worden".
"Niks ervan", zegt de agent, "je laadt die rommel weer in en ik blijf erbij staan totdat die hele kar van jou weer vol is".


Boze huisvrouw

Een jonge Amerikaanse huisvrouw had de hele dag doorgebracht in een winkel-centrum. Toen ze aan het eind van de dag bij haar rode Chevrolet terug kwam, zag ze daar tot haar verbijstering een man achter het stuur zitten die probeerde haar auto te stelen.
Ze schreeuwde naar de man:"Stop! Stap onmiddellijk uit en doe je handen omhoog!" Ondertussen zocht ze in haar handtasje naar haar revolver. "Ach mens, lazer op." Antwoordde de man terwijl hij probeerde om de revolver af te pakken. In het handgemeen dat volgde, ging de revolver af en werd de man in zijn been getroffen. Pas toen maakte hij hinkend dat hij wegkwam.
Eindelijk veilig ging de vrouw achter het stuur zitten en probeerde de auto te starten. Ze kreeg haar sleutel echter niet in het contact. Toen ontdekte ze tot haar schrik dat het niet haar auto was..


Pittig

Een familie in Nederland ontvangt op zekere dag een pakketje via de post. In het pakket zit een grote pot met grijs/zwart poeder erin. Er zit geen briefje bij, maar op het pakket zit een postzegel uit Canada. De familie gaat er daarom van uit dat het afkomstig is van hun oudoom, die dertig jaar geleden emigreerde en nu een aantal restaurants bezit.
In het verleden stuurde hij wel vaker poeder-eten, kruiden of ander voedsel via de post. Sindsdien gebruikte de familie het poeder geregeld om het eten te kruiden.
Na enkele weken ontving de familie een brief uit Canada. Daarin werd uitgelegd dat de oudoom was overleden en dat zijn laatste wens was geweest dat zijn as in zijn geboortedorp zou worden uitgestrooid. De brief sloot af met de hoop dat de brief hen eerder zou bereiken dan de urn met as van de overledene.


Zwanger en boos

Een jonge vrouw, die enkele maanden in verwachting was, nam plaats in een autobus. Zij bemerkte dat een jonge man, die tegenover haar zat, glimlachte.
Enigszins beledigd schoof zij een stukje bij de jongeman vandaan. Maar dat scheen hem plezier te doen. Verontwaardigd verwisselde zij nog een keer, doch de jongeman begon steeds harder te lachen.
Toen ze voor de vierde keer van plaats veranderde, brulde hij van het lachen. De vrouw, nijdig, haalde de conducteur en diende een aanklacht tegen de man in.
Toen de jongeman een paar weken later voor de rechter moest verschijnen, vroeg deze hem zijn gedrag van enkele weken geleden te verklaren. Zijn verklaring luidde als volgt:
"Edelachtbare, toen de dame in de bus stapte, bemerkte ik meteen in welke positie zij verkeerde en ik moest glimlachen toen zij onder de bioscoopreclame Binnenkort bij ons verwacht ging zitten. Zij schoof een stukje op en kwam daardoor onder de reclame te zitten van Sloan doet de zwelling verminderen. Na de derde verandering van plaats zat zij onder een reclame van Unox weet een worstje te waarderen. Ik kon mijzelf niet meer inhouden toen zij daarna weer van plaats verwisselde. Zij zat toen namelijk onder een reclameplaat van auto's, waarop met grote letters stond Dunlop rubber zou dit ongeluk hebben voorkomen."
De uitspraak van de rechter was: "Vrij van verdere rechtsvervolging."


Gestoorde buspassagiers

Een buschauffeur uit Zimbabwe heeft onlangs twintig gewone buspassagiers afgeleverd bij een psychiatrische inrichting nadat de oorspronkelijke psychiatrische patiŽnten uit zijn bus verdwenen waren.
De buschauffeur vervoerde twintig psychiatrische patiŽnten van de hoofdstad Harare naar de psychiatrische inrichting in Bulawayo. Bij een illegaal cafť aan de kant van de weg stopte hij om wat te drinken. Toen hij weer bij zijn bus terugkeerde ontdekte hij tot zijn schrik dat alle patiŽnten ontsnapt waren.
De chauffeur reed vervolgens langs een aantal bushaltes, waar hij mensen een gratis ritje aanbood. Toen hij twintig mensen verzameld had, leverde hij hen af bij de psychiatrische inrichting met de mededeling dat de patiŽnten snel opgewonden raakten.
Het duurde drie dagen voordat het personeel van de inrichting doorhad wat er aan de hand was. De echte psychiatrische patiŽnten zijn nooit teruggevonden...

 


Een nieuw tapijt

Een vrouw had een tapijt besteld. Ze moesten hem enkel nog komen brengen en neerleggen. Omdat dit een simpel klusje was, stuurde men een nieuweling naar haar toe. Nadat hij hem neergelegd had, ontdekte hij echter een vouw in het tapijt. Hij bleef er op kloppen tot ie eindelijk plat was. Toen kwam het vrouwtje binnen en vroeg ze aan de tapijtlegger of hij haar hondje niet had gezien. Hij had plots heel veel haast om de woning te verlaten...

 


Het onoplosbare probleem

Een student arriveert te laat voor zijn wiskundeles. Op het bord heeft de docent twee wiskundige problemen geschreven. De student neemt aan dat het hier gaat om huiswerkopdrachten en schrijft ze over in zijn schrift.
Thuis werkt hij beide wiskundevraagstukken uit. Wanneer hij de opdrachten inlevert bij zijn docent, is deze stomverbaasd. De problemen op het bord waren namelijk geen huiswerk, maar problemen waarvan wiskundigen vrijwel zeker wisten dat ze niet op te lossen waren. De docent had ze op het bord geschreven als voorbeelden tijdens zijn les.


Vallende koeien

Volgens persbureau Reuters is eerder dit jaar de crew van een half gezonken Japanse vissersboot uit de Japanse Zee gevist. Nadat de zeelui de autoriteiten vertelden waardoor hun schip gezonken was, werden zij onmiddellijk gearresteerd.
Eensgezind verklaarden de zeelieden dat een koe uit de lucht was komen vallen. De koe trof de vissersboot midscheeps, waardoor een groot gat in de bodem van het schip geslagen werd. De bemanning werd drie weken vastgehouden op verdenking van verzekeringsfraude, tot de Russische luchtmacht de Japanse autoriteiten liet weten dat de bemanning van een Russisch vrachtvliegtuig enige weken daarvoor blijkbaar een koe had gevangen aan de rand van een Siberisch vliegveld en deze het vliegtuig had ingewerkt.
De vliegtuigbemanning was echter niet voorbereid op een doodsbenauwde koe die op tienduizend meter hoogte de inhoud van het vliegtuig te lijf ging. Om het vliegtuig en zichzelf te redden, werd de koe boven de Japanse zee het laadruim uitgeschoven.


De ratelende Jaguar


Een man erft een aanzienlijk geldbedrag. Met het geld koopt hij een grote, dure en vooral luxe Jaguar. Wanneer de man voor het eerst in zijn nieuwe auto naar huis rijdt, hoort hij een ratelend geluid.
De man keert zijn auto en rijdt terug naar de garage. Daar wordt de auto helemaal nagekeken, maar de monteurs kunnen niets ontdekken. De man is een beetje nijdig, maar wanneer hij naar huis rijdt, merkt hij dat het geratel is opgehouden. Na een paar dagen begint het geratel weer. De man brengt zijn auto naar de garage, maar wederom kunnen de monteurs niets vinden.
Na een week in een ratelende auto te hebben gereden, besluit de man dan zelf maar op onderzoek uit te gaan. Hij zet zijn auto op zijn oprit en haalt hem onderdeel voor onderdeel uit elkaar.
Na drie uur sleutelen begint de Jaguar nog steeds te ratelen wanneer de man de motor start. Kwaad stapt de man uit en trapt tegen de deur. Verrassing: daar klinkt het geratel, terwijl de motor uit staat.
De man haalt de deur uit elkaar en vindt in het portier een lege whiskyfles. In de fles zit een briefje:
"Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk de bron van het lawaai gevonden. Ik heb deze fles whisky opgedronken tijdens mijn laatste werkdag bij Jaguar. Ik kon de verleiding niet weerstaan om de fles door te geven. Ik hoop dat je gek geworden bent van het geratel."

   © 2004 De Oerknol