GENEALOGIE


Het is de Oerknol gelukt om de hand te leggen op de genealogie van zijn vaders kant (de eerste voorvader werd geboren rond 1685). Met dank aan A. Liemburg

Het stamboomonderzoek naar de familie Niehot gaat terug naar het jaar 1635 en is verricht door A. Sonneveld. Deze heeft in 1993 een boekje uitgegeven n.a.v. dit stamboomonderzoek. Hiervan heb ik dankbaar gebruik kunnen maken.

Knol betekent Dingstede oftewel Drentse enclave in de provincie Overijssel. Dit kleine gebied ten zuidwesten van Meppel aan het Meppelerdiep behoorde sinds de Middeleeuwen tot het kerspel Meppel. In Dingstede of Dincstadinchus (plaats van het ding of gerecht) werd tot het begin van de 15e eeuw het hofgerecht van de horigen van Sint Pieter gehouden. Eeuwenlang was Dingstede aan het Meppelerdiep de plaats waar door Meppeler schippers de goederen in grotere schepen werden overgeladen voor de reis over de Zuiderzee. In 1961 is Dingstede afgestaan aan de gemeente Staphorst in ruil voor grond direct ten zuiden van Meppel.


LINKS

ROOTS FAMILIE KNOL

GENEALOGIE FAMILIE KNOL

HERINNERINGEN van THOMAS KNOL

INLEIDING FAMILIE NIEHOT

ROOTS FAMILIE NIEHOT

GENEALOGIE FAMILIE NIEHOT

FOTO'S VAN JOSEPH FRANKORT (1936-1939)

OUDE FOTO'S FAMILIE FRANKORT EYS

FAMILIE MARCINSKI

DOWNLOAD hier de volledige genealogie van de familie Knol

DOWNLOAD hier de genealogie van de familie Niehot

VRAAG en UITLEG


Het wapen van de familie Knol.

   2004 De Oerknol