(Oud)Nieuws


Marja's Tuinboek

Dankzij zijn zus Marja, heeft de Oerknol nu de beschikking over een tuinboek van maar liefst 64 bladzijden. Bekijk hier het resultaat van haar noeste arbeid.


 

Het verleden herleeft

Unieke foto's uit de jaren 1936 - 1939 uit de nalatenschap van Frankort sr. de vader van mijn schoonvader. Tijdens de verhuizing van schoonzus Carin vonden we een doos met oude dia's uit de nalatenschap van haar grootvader die omstreeks 1946 was overleden. Nadat deze dia's waren gedigitaliseerd bleken het heel bijzondere dia's te zijn. Een aantal zwart/wit maar, wat in die tijd uniek was, ook grotendeels in kleur. De eerste moderne kleinbeeld diafilm was kodachrome van Kodak (1936). Jarenlang gold de combinatie van een Leica kleinbeeld-camera en -lenzen met kodachrome-films als het summum.
Een wisselend onderdeel van de heiligdomsvaart was het bestormen van de burcht, een historisch schouwspel op de Maas, dat al in de middeleeuwen onderdeel van heiligdomsvaarten en andere bijzondere gelegenheden was. In 1930, 1937 en 1983 werd dit volksvermaak opnieuw georganiseerd. Hiervan zijn de fotoís (diaís) uit 1937 toegevoegd.

 

Klik op de afbeelding om alle (190) foto's te bekijken.


Verhaal en Foto

Onlangs kreeg ik van neef Leo uit Den Haag een foto toegestuurd die genomen was omstreeks 1950 tijdens het 40 jarig jubileum van Opa Niehot bij de HTM. Hierop bijna de hele familie Niehot. 
Nicht Truus Knol stuurde mij het verhaal die haar vader (Thomas Knol) als 10-11 jarige schreef over zijn verblijf bij Albert Knol (mijn vader) in Dalen.
Klik op de foto voor een vergroting en hier is het verhaal van Thomas Knol te lezen.


 

Broodje Aap Verhalen

Een broodje aap verhaal of stadslegende is een verzonnen verhaal dat als waar gebeurd wordt doorverteld. Het heeft altijd de vorm van een interessante geschiedenis Ė vaak van recente datum Ė met bijzondere, soms bizarre feiten. Vooral door de manier waarop deze verteld worden wint het verhaal aan overtuigingskracht. De gepresenteerde feiten berusten echter niet op waarheid. Er zijn verhalen die oorspronkelijk op waarheid gebaseerd zijn, maar door het mond tot mond doorgeven zodanig zijn veranderd dat er van de feiten niets meer klopt.

Bekijk hier een aantal Broodje Aap Verhalen


Bas en Vivian in Nederland

Begin 2004 emigreerden Bas en Vivian naar AustraliŽ om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is prima gelukt. Momenteel verblijven Bas en Vivian met Leah en Beau in Nederland.

Bekijk hier als voorproefje de foto's van hun laatste (indrukwekkende) vakantie in AustraliŽ.

Op 1 februari 2015 kwam de hele familie bij elkaar. Bekijk hier het fotoboek.

Hier is de foto-reportage die Jenny en Herman hebben gemaakt te zien...


Manja 65 jaar

Op 19 november werd Manja 65 jaar......

Kijk
hier voor de foto's van deze heuglijke gebeurtenis


25 jaar getrouwd

Op 28 juni waren de Oerknollen 25 jaar getrouwd. Dit heuglijke feit werd op zondag 27 juni gevierd. Kijk hier voor een foto-impressie van deze feestelijke gebeurtenis.


Op verzoek van Guido en Aline kon de Oerknol mee tijdens een bezoek aan de Amstel Gold Race van 2009. Na eerst in het Stadhuis van een heerlijk ontbijt te hebben genoten en de presentatie van de renners van nabij te hebben meegemaakt werden wij door de organisatie gevraagd om tot de tweede doortocht op de Cauberg met een wagen van de organisatie de wedstrijd als volger mee te maken. Na de start bleek dat dit de wagen van de dopingarts was en wij achter een eventuele kopgroep zouden plaats nemen. Wat een buitenkans....

Kijk hier voor een relaas van deze fantastische dag.


Wandelen met Oscar

Wandel samen met de Oerknol en Oscar door het mooie Voerendaal. Kijk hier voor de foto's. Alles is te vinden op een loopafstand van 10-15 minuten.


    

                                                                         Hell's Angel?

    

                                                             Nee hoor, 't is Manja op de nieuwe scooter van Jesse       © 2004 De Oerknol